Őszi kreatív kézműves ötlet a mécsestartó

Kategória: Kreatív | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Őszi kreatív kézműves ötlet a mécsestartó

Ősszel gyönyörű színekben pompáznak a falevelek. Egy kis kreativitással gyönyörű mécsestartót díszíthetünk vele. Őszi rendezvényeken a gyerekek szívesen elszöszmötölnek vele. Lássuk, milyen is az Ősz Idő Mécsestartó...

Őszi Idő Mécsestartó:

Hozzávalók:

  • 1db kicsi befőttes üveg, én a legjobban a bébi ételes, kicsi üvegeket szeretem, (Ugye te is gyűjtöd az érdekes üvegeket?)
  • Sok szép, különböző formájú, színes falevelek, 
  • Szalag vagy rafia,
  • Palmatex Pattex ragasztó,
  • Mécses.

Őszi kreatív kézműves ötlet a mécsestartó

Elkészítése:

A bébi ételes befőttes üvegről leáztatjuk a papírját, és jó alaposan kimossuk, szárítjuk.

A családi kirándulás során összegyűjtjük a legszebb, színileg és formailag is változó faleveleket. Nagyon jó móka, főleg gyerekeknek:) Hazaérve kisimítjuk, őket papírszalvéta közé tesszük, hogy a nedvességet kiszívja a levelekből és a könyves polcunkon, keresünk egy jó vaskos és vastag könyvet, amibe beletesszük, hogy szépen ki simítsa.

Nem kell neki sok idő, pont annyi, hogy a kirándulás utáni kicsi pihenő és teli gyomor után már el is kezdhetjük az asztalnál elkészíteni a gyertyatartóinkat!

A faleveleket tetszőlegesen felragasztjuk az üvegünkre és a tetejére egy szép színes szalagot, vagy rafiát kötünk, majd beleteszünk egy mécsest és kész is vagyunk!

Nemrég volt halottak napja, én egy fekete szalaggal temetői mécsest készítettem. De itt lesz Márton Napja is, akkor is mécseseket gyújtunk, hogy tudjunk vele énekelve kántálni, az üveg tetejére egy kis drótot csavarva már vihetjük is a kezünkbe (de ha nincs drót, egyszerű szalaggal is lehet, amit csak átkötünk).

Jó időtöltést kívánok hozzá!

 

Vissza

Címkék : kreatív, ősz

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Kapcsolódó cikkeink: