Milyen előnyökkel jár, ha elektronikus számlázóprogramot használsz?

Kategória: Tudástár | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Milyen előnyökkel jár, ha elektronikus számlázóprogramot használsz?

Az elektronikus számlázás lerágott csont. Ha trendi akarnék lenni, azt mondanám, agyon van „hájpolva”. De mivel mindig van egy újabb „bigyó” ezzel kapcsolatban, amitől általában égnek áll a hajunk, nem árt, ha frissítjük a témát.

A legtöbb korrekt számlázóprogram esetében nem sok teendőnk van, amikor a NAV kirukkol valami újjal – mindent elintéznek helyettünk, amihez jogosítványuk van. Ha pedig nincs (lásd például a 2018. július 1-i NAV-bekötést) általában hírlevél formájában értesítenek a teendőkről.

Mielőtt elfelejteném, ki is emelném rögtön, hogy a számlázóprogramot kínáló weboldalak üzemeltetői naprakészek, követik a jogszabályi változásokat. Érdemes feliratkozod a hírleveleikre, így nem maradsz le semmiről.

Ez vonatkozik erre a weboldalra is. Ha esetleg még nem tetted volna meg, ne halaszd, iratkozz fel. Garantálom, csomó olyasmiről értesülhetsz, amit nem biztos, hogy más rendezvényszervezéssel, kulturális szervezéssel kapcsolatos weblapon ilyen változatos témacsokorral megtalálsz. A téged érintő/érdeklő kérdéseidre, ötleteidre, tapasztalataidra szívesen reagálok!

No. Ugorjunk vissza a számlázáshoz!

Nyugtassatok meg, hogy egyikőtök sem rohangál már golyóstollal és papír alapú számlatömbbel pecsétre várva?! Ugye, nem kell ecsetelnem, mennyivel egyszerűbb az adminisztráció, ha számlázóprogramot használsz?

Hogyan válassz számlázóprogramot? Attól függ, mire szeretnéd használni. „Legjobb számlázóprogram” nincs, hiszen eltérő funkciókkal rendelkeznek. Nézz körül, kérj segítséget az egyes szolgáltatóktól vagy feküdj neki, és túrd át a netet.

Milyen előnyökkel jár, ha elektronikus számlázóprogramot használsz?

Jöjjön a dióhéj!

  • Elektronikus számlát csak számlázóprogram segítségével tudsz kiállítani, de azt korlátlan számban. 
  • A programot nem kell telepítened, regisztrációt követően azonnal használhatod, akár papír alapú, akár e-számlát állítasz ki vele.
  • Bármiről, bárhonnan elérhető, feltéve, ha van net.
  • Használatukkal kiszervezheted szinte az egész adminisztrációs procedúrát, mivel szinkronizálhatod banki adataiddal, könyvelési vagy egyéb rendszerekkel.
  • Tömegesen integrálhatod a számláidat.
  • Segítségükkel az adózási teendők, a könyvelés jelentős része automatizálható.
  • A számlázóprogramok által kiállított számláid a számviteli szabályoknak á-cettig megfelelnek.
  • A számlázási szolgáltatást kínáló weboldalak mögött természetesen emberek vannak. Nyugodtan fordulj az ügyfélszolgálathoz.
  • A számlák archiválva vannak, akár kimenő, akár bejövő számláról van szó. Így nem kell évekig őrizgetned a számlatömböket és gerendákkal alátámasztani a polcokat az irodádban, nehogy rád szakadjon a papírhalom súlyától!
  • Az e-számlát nem kell kinyomtatni, elektronikusan küldendő és fájl formában tárolandó, de éppúgy könyvelendő, mint a papír alapú számla. 
  • Hiteles? Hamis? Ahhoz, hogy ellenőrizni tudd egy számla hitelességét (már ha ellenőrizni akarod), le kell töltened egy pdf-olvasó programot

 

Végül egy „apróság”: attól, hogy a számlázóprogramban állítod ki a számlát, még nem elektronikus számla! Az időbélyegzővel nem rendelkező számla papíralapú számlának minősül és csak kinyomtatva érvényes. Erre figyelmeztesd ügyfeledet.

Laci bácsi nem vásárol gyakran, a felesége intézi. Ám ha mégis rákerül a sor, minden blokkot, számlát hazavisz és Marika néni elé tesz. Kérdeztem tőle, mire fel ez a szokás, talán be kell számolnia a költésről? Az öreg azt felelte: rend a lelke mindennek. Az asszony a könyvelő, könyveljen ő.

Örömteli számlázást kívánok!

Vissza

Címkék : tudástár, fellépői számla, pecsét, számlázási tudnivalók

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Kapusi Szabolcs

Szeretném segíteni elhivatott kulturális szervező barátaim munkáját blogommal. Hírek, érdekességek, hasznos információk találhatók itt a rendezvény- és fesztiválszervezés világából. Rendezvényszervező cégemet családi napok, gyermek szabadidős programok, képzések, táborok megszervezésével szokták megbízni. Produkciós vezetőként a Vaga Banda Gólyalábasok, a Hűha Óriásbábos Társulat, az Egyszervolt Mesezenekar és az Aranykapu Bábszínház produkcióinak menedzselésével foglalkozom. Előadóművészként nagy örömmel veszek részt a csapatok előadásaiban, gólyalábas konferansz és bábszínész szerepkörökben.

Kapcsolódó cikkeink: