Hová utazik a rendezvényszervező a téli szünetben?

Kategória: Érdekességek | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Hová utazik a rendezvényszervező a téli szünetben?

Szépen lement a Mikulás ünnepség és hamarosan túl vagyunk az adventi pörgésen is. Sokat dolgoztál az idén, mint a legtöbb rendezvényszervező. Itt az ideje leereszteni, eljött a mi időnk, az év vége! Végre törődhetünk saját kikapcsolódásunkkal is. Aktívan szereted, vagy inkább passzívan élvezed ki az áhított szabadságot? A hazai kínálat rendkívül változatos, mindenki megtalálhatja a saját favoritját – bemutatom a kedvenceinket. 

1. Miskolc, a megújult turistacélpont

Hová utazik a rendezvényszervező a téli szünetben?

Élményekkel teli időtöltés a diósgyőri várban

Hol van már az egykor agyunkba égett acélváros szürkesége! Miskolc és környéke minden téren, főleg a turizmus terén dinamikusan fejlődő, újjáéledő térség. A városi andalgás, a múzeumok, kulturális programok szerelmese vagy? Esetleg szereted a wellnessben áztatni megfáradt tagjaid, vagy órákig róni a hosszokat a vízben? Te vagy a kalandparkok hőse? Miskolcon és környékén rendelkezésedre áll minden. 

További információk és forrás: http://www.miskolc.hu/elet-a-varosban/turizmus/latnivalok/top-10-latnivalo 

2. Eger

Hová utazik a rendezvényszervező a téli szünetben?

Az egri vár kötelezően bakancslistás

Hol is kezdjem… Történelem? Bor? Gasztronómia? Színház? Fürdő? Teljesen mindegy honnan kezded, de ha rám hallgatsz, a borral zárod azokat a szerencsés napokat, melyeket Egerben töltesz. A vár meghódítása kötelező, az egri élmények feldolgozására ajánlott a Szépasszony-völgy pincéi kínálta borparádé.

3. Szeged

Hová utazik a rendezvényszervező a téli szünetben?

A fogadalmi templom nem csak kívülről különleges

Szegedi papucs, szegedi halászlé, szőregi rózsa… Ha Szeged az úticélotok, érdemes előre kiválasztani, mi fér bele a városnézésbe. Mert a szabadság véges, de Szeged…
A könnyebbség kedvéért látogass el a város turisztikai lapjára

4. Eplény, síaréna

Hová utazik a rendezvényszervező a téli szünetben?

A sízés minden korosztálynak jó kikapcsolódás

Ha síelni szeretnél, Eplényt ajánlom! Kezdő-pályától a meredek, adrenalingeneráló haladó lejtőig minden rendelkezésedre áll. Az üzemeltető ügyel a részletekre: a Bakony síparadicsoma hóhiányos télen sem marad hó nélkül, köszönhetően a hóágyúknak.
Ha meguntad a száguldozást, húzz bakancsot, és hatoljatok be a Bakony meseszép erdeibe! Vérbeli turista vagy? Akkor itt van neked egy remek összefoglaló a térség turistaútjairól!

További információk és forrás: https://sielok.hu/siterep/epleny/

5. Tapolca, Sümeg

Hová utazik a rendezvényszervező a téli szünetben?

A tapolcai tópart bájos, mediterrán hangulatú ékszer a város szívében

A Balaton-felvidék gyöngyszemei egymástól 15km-re helyezkednek el. Ha arra jártok, ne hagyjátok ki egyiket sem! Sümeg barokk ékszerdoboz, messze földön híres, csodás templomfreskókkal, szépen felújított várral, középkori lovagi tornákkal. Tapolca a barlangok és a vizek városa – is. 

7. Keszthely

Hová utazik a rendezvényszervező a téli szünetben?

Balaton, te! Ezerarcú királynő!

Keszthely az előző két településtől egy köpésre van, de nem mehetek el szó nélkül a Balaton, és a keszthelyi Festetics-kastély mellett. Meseszép, remek állapotú építészeti, történelmi emlékünk, állandó és időszaki kiállításokkal, színes programokkal.
A Balaton-part pedig évszaktól függetlenül elképesztően pazar!

Körös-körül természeti, geológiai csodák, barangolni való vidék, megmászni való tanúhegyek. 

További információk és forrás: http://www.tapolca.hu/uj/

8. Győr

Hová utazik a rendezvényszervező a téli szünetben?

„Ezer város, ezer élmény.”

Győr garancia, hogy jól fogod érezni magad. Az „Aranyháromszög” tagjaként pezsgés, patina, programdömping, pompa és puritánság is belefér. Legyen a kikapcsolódásod bármilyen irányú, Győrrel csak nyerhetsz!

További információk és forrás: http://turizmus.gyor.hu/cikk/tudta_e.html

9. Őrség

Hová utazik a rendezvényszervező a téli szünetben?

Tájak, ízek, illatok, őr-ség

Ha jók a megérzéseim, legtöbbünk az elvonulást keresi. Kevés ember, harmónia, csend, nyugalom, romantikus gyertyafény, néha egy-egy harang… Csak mi és a természet. Lehet benne részed, utazzatok az Őrségbe! Nem választok ki egyetlen „szert”, egyetlen telpülést sem, az összes kitűnő. A tájegység atmoszférája – bátran állíthatom – egyedülálló az országban. Emberközeli, történelmi, de élő mementó.

További információk és forrás:  http://www.orseg.info/

+ 1 Budapest

Hová utazik a rendezvényszervező a téli szünetben?

Budapest a lélegzetelállító

A megrögzött urbánus rendezvényszervező kollégáknak kikapcsolódásként a jó öreg fővárost ajánlom, hacsak nem budapestiek. Budapest hemzseg az élményekben, a látnivalók kimeríthetetlen tárháza! Bele sem kezdek a bemutatásba, mert akkor lőttek a saját szabadságomnak. ;)

Laci bácsi megrögzött otthonülő: tévé, szotyi, sör, barkács. Nincsen ezzel semmi baj, kivéve, amikor szeretett hitvese megunja, és lamentál, amiért nem utaznak. Mit mond erre Laci bátyánk? „Látod?! Ha a Hufnágel Pistihez mentél volna, most elutazhatnál akár Ausztráliába is!” Utalva ezzel oldalbordájának arra, hogy jobb egy röghöz kötött Laci, mint egy gazdag, de fiktív Pisti. 

Bárhova is vessen benneteket az év végi szabadság, kívánom, hogy érezzétek jól magatokat, töltekezzetek úgy, hogy kitartson a következő vakációig!

Írd meg kommentbe, te hova készülsz a téli szünetben? Esetleg még van egy szilveszteri rendezvényed? Írd meg!

 

Vissza

Címkék : érdekességek

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Kapusi Szabolcs

Szeretném segíteni elhivatott kulturális szervező barátaim munkáját blogommal. Hírek, érdekességek, hasznos információk találhatók itt a rendezvény- és fesztiválszervezés világából. Rendezvényszervező cégemet családi napok, gyermek szabadidős programok, képzések, táborok megszervezésével szokták megbízni. Produkciós vezetőként a Vaga Banda Gólyalábasok, a Hűha Óriásbábos Társulat, az Egyszervolt Mesezenekar és az Aranykapu Bábszínház produkcióinak menedzselésével foglalkozom. Előadóművészként nagy örömmel veszek részt a csapatok előadásaiban, gólyalábas konferansz és bábszínész szerepkörökben.

Kapcsolódó cikkeink: