Egy gólyalábas zenész kalandjai Kínában

Kategória: Érdekességek | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Egy gólyalábas zenész kalandjai Kínában

Az előadóművészek járják a világot, rengeteg élményt szereznek, vicces helyzetekbe kerülnek. Most kínai kalandjaimon derülhet a kedves olvasó...

 Ami nincs benne, az benne van! 

Jó sorsom és a török légitársaság TK.020-as járatának segítségével a karácsony-újév környékét Kínában tölthettem a Miskolci Szimfonikusok muzsikusaként. A leginkább egy szárnyas, kerekes és vemhes fehér bálnára emlékeztető Boeing gép fedélzetén elérhető korlátlan whiskey fogyasztási lehetőség jelentősen megkönnyítette a bő félnapos repülés viszontagságainak feldolgozását. Ezzel együtt lazán kellemes nyitányként is szolgálhat az alább itt elhangzó történethez is.

       

      A pekingi szatócsüzlet kirakata mögött ólálkodó boltos a pult túloldalán leselkedik vevőre várva. Ravasz szemeivel kémlel ki a zsúfolt utcára. Az áldozatok rövidesen meg is jelennek magyar zenészek képében és óvatlanul besétálnak az emberünk kiskereskedésébe. Ott azután némi körbeszaglálás után - ami az árukészlet felmérésére irányul- hirtelen örömteli meglepetéssel nyugtázzák hogy az általuk kedvelt márkás skót nedű itt a helyi árak feléért megvásárolható. Nosza! Tenyerét dörzsöli, majd rámutat a két boldog hangász a polcon magasodó díszdobozra. (Óarany folyadékának lenyelése megkönnyíti - az érzelmesebbeknél megnehezíti- a kínzó honvágy leküzdését.) Kicsi kínai létrára pattan, leemeli és máris elérhető közelségbe kerül a "fogás"! Biztos ami biztos! Azért a lelkes vásárlók a hatodik érzéküktől vezérelve azonnal föl is nyitják az elegáns papírdobozt. És láss csodát! Gyanújuk csakugyan beigazolódik. Az üveg bontott, tartalmának fele hiányzik... Néznek most kérdően a huncutul vigyorgó árusra, magyarázatot várva meglepettségük okára. Ő száját kitátva, kezével pohárdöntő mozdulatot imitálva félreérthetetlenül jelzi hogy ami nincs benne az benne van, már hogy úgy értve: megitta. Baljával az üvegre bök, jobbja mutató és hüvelykujját money-pózban simítgatván egyértelműsíti a helyzetet: ezért kerül a felébe.

Egy gólyalábas zenész kalandjai Kínában

Czakó Péter

Iratkozz fel a cikkfigyelőre!

Csak hetente egy összefoglaló emailt küldünk.

Bármikor leiratkozhatsz, ha nem tetszik.

Értesülsz a friss hírekről és árajánlatokról.

 

 

Vissza

Címkék : érdekességek, művészsztorik

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Kapcsolódó cikkeink: