A rendezvényszervezés úri huncutság?

Kategória: Hírek | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

A rendezvényszervezés úri huncutság?

Nyertes lett a pályázat, de hogy kezdjünk bele a projekt levezénylésébe? Fogadjunk profi rendezvényszervezőt vagy vágjunk bele magunk? Ezt a témát járjuk körbe a cikkben...

 

A rendezvényszervezés nem úri huncutság!

 

Megnyertük a pályázatot? „Hurrá! Akkor zsíros kenyér!”*

     Micsoda boldogság megtudni, hogy sikeresen pályáztunk, és végre rendelkezésünkre áll az az anyagi forrás, melyből szeretett közösségünknek színvonalas, szórakoztató, szabadidős programokat szervezhetünk! Olyan kulturális rendezvényeket, melyekben minden korosztály képviseltetheti magát, legyen az gyermeknap, szüreti felvonulás, falunap, vásári komédia. 

Csak nézünk, mint Jenő a moziban? 

     Ha már van tapasztalatunk fesztiválszervezésben, könnyebb a helyzet. De mi van akkor, ha ott állunk anyagi háttérrel felvértezve, de sem tudásunk, sem kapcsolati körünk, sem használható információnk nincs arra nézvést, eszik, vagy isszák a rendezvényszervezést?
Milyen jogi (árajánlatok bekérése, tömérdek papírmunka…), szakmai, műszaki kritériumoknak kell eleget tennünk, milyen az ideális helyszín, időpont az adott rendezvényhez, milyen lehetőségeink vannak a reklámozást illetően, mert egyértelműen telt házat, és pezsgő szabadtéri programokat szeretnénk. A megvilágítástól kezdve a résztvevők „etetésén”, az esőszabályon, az egészségügyi biztosításon, a számlázáson át a takarításig minden az amatőr, vagy szakavatott rendezvényszervező kutyakötelessége. 

     Joggal feltételezhető, hogy tudatában vagyunk a legelemibb dolgoknak, hiszen a pályázatban pontról-pontra ki kellett dolgozni, mit szeretnénk, kinek szeretnénk, hol valósítjuk meg és mikor, mennyibe fog kerülni. De a terv nem ugyanaz, mint a végrehajtás. 

Mi a legnehezebb? A kezdet. Aztán megy minden, mint a karikacsapás!

     Nincs titok! Egész egyszerűen csinálni kell! Hogyan? Két megoldás közül is választhatunk.
Profi kulturális rendezvényszervezőhöz fordulunk, aki ismeri, megszervezi, meghirdeti, összehangolja, lebonyolítja, leveszi vállunkról a terheket – nekünk csak az öröm jut, a vidámság, a közösség szeretetteljes aurája. (Keressen bennünket elérhetőségeinken – segítünk!)

     Ha túlteng bennünk az energia, mi vagyunk a település motorja (legyünk civil, vagy egyházi szervezet), a közösségért a csillagokat is lehoznánk az égről, kézenfekvő a másik megoldás: ától cettig miénk a feladat, de miénk a dicsőség is! 

     Ha miénk a rendezvény előkészítésének, lebonyolításának nehéz, de hálás feladata, vonjunk be mindenkit, aki segítségünkre lehet! Többen többre megyünk, az összefogás egy közös célért hihetetlen dolgokra képes a közösségben! Hatványozódik az az élménysorozat, melyet egy remekbe szabott kulturális rendezvény teremt. 

Sikeres pályázatot!

* „Hurrá! Akkor zsíros kenyér”: Már szállóigévé lett mondás szintén Laci bácsitól, aki roppantmód örült, amikor a lekvárfőző bajnokságot elmosta az eső, és zsíros kenyérrel lett csillapítva a falu népének éhsége. Tudniillik nincs oda a lekvárért. Laci bácsiról már többször írtam, békebeli népművelő, akiről legendák szólnak.

 

Iratkozz fel a cikkfigyelőre!

Csak hetente egy összefoglaló emailt küldünk.

Bármikor leiratkozhatsz, ha nem tetszik.

Értesülsz a friss hírekről és árajánlatokról.

 

 

 

Vissza

Címkék :

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Kapusi Szabolcs

Szeretném segíteni elhivatott kulturális szervező barátaim munkáját blogommal. Hírek, érdekességek, hasznos információk találhatók itt a rendezvény- és fesztiválszervezés világából. Rendezvényszervező cégemet családi napok, gyermek szabadidős programok, képzések, táborok megszervezésével szokták megbízni. Produkciós vezetőként a Vaga Banda Gólyalábasok, a Hűha Óriásbábos Társulat, az Egyszervolt Mesezenekar és az Aranykapu Bábszínház produkcióinak menedzselésével foglalkozom. Előadóművészként nagy örömmel veszek részt a csapatok előadásaiban, gólyalábas konferansz és bábszínész szerepkörökben.

Kapcsolódó cikkeink: